Женският национален отбор на България по тенис на маса отстъпи с 0:3 в мача си срещу Беларус в квалификациите за Европейското отборно първенство в Люксембург. Родните състезателки играха пред пълни трибуни в столичната зала "Европа", но и бурната подкрепа на зрителите не им помогна да стигнат до успех срещу силния тим на Беларус.

Първа за нашите игра 17-годишната Мария Йовкова, която отстъпи с 0:3 (10:12, 5:11, 4:11) на Алина Арловская. Тя оказа сериозно съпротива в първия гейм, но в следващите два не успя да задържи същото темпо. Момчилградчанката Михаела Димова взе един гейм на Дария Триголос, но загуби с 1:3 втората среща. Шампионката на България за жени за 2016 г. Красимира Йовкова отстъпи също с 0:3 гейма (6:11, 3:11, 2:11) на Алина Никичанка.

По регламент първите състави от всяка група се класират напред, а вторите тимове играят бараж за 5 места. Домакините от Люксембург се класират директно за Топ 16 на Европейското отборно първенство. На нашите предстои домакинство срещу Русия на 13 декември отново в зала "Европа".