България спечели бронзов медал от Европейското Гран При по стрелба с лък, което се провежда в комплекс „Царско село“ в София.

Медалът дойде в смесената отборна надпревара в дисциплината компаунд. Нашият отбор бе представен от най-предно класиралите се в квалификациите на индивидуално Дениза Величкова („Габарит“, София) и Виктор Петров („Джъмбо“, Русе). В спора за третото място те победиха състава на Сърбия със 142:133 т. Преди това в квалификациите тимът ни бе 4-и, на 1/4-финала победи Румъния със 139:135 т., а на полуфинала загуба от Италия със 131:144.

Женският ни отбор (Деница Величкова, Диляна Антонова, Даниела Станева) завърши 4-и след загуба в спора за бронза от Турция със 190:208. Мъжете (Виктор Петров, Васил Гергинов, Ивайло Иванов) са пети в крайното класиране на отборното.

В индивидуалното на компаунд Дениза Величкова постави нов национален рекорд, като постигна 649 т. и завърши на 18-а позиция.

На рекърв най-добре от нашите се представи младият Тодор Пендов, който въпреки че във възраст кадети, спечели една елиминация при мъжете. Той победи Зураб Мествиришвили от Грузия с 6:4 сета и завърши 33-и от общо 91 стрелци.

Утре турнирът завършва с битките за златните отличия индивидуално и отборно. Първите стартове са на компаунд от 9:30 часа, а състезанията на рекърв започват в 14:00 часа. Официалното закриване и награждаване е от 16:20 часа.