Председателят на европейската снукър федерация Максим Касис пристига днес в България по повод предстоящото Европейско първенство по снукър, на което страната ни ще бъде домакин.  Французинът ще инспектира и уточни последни подробности около предстоящото събитие, което ще се проведе от 2-ри до 16-ти февруари в София.

По време на визитата си г-н Касис ще проведе работни срещи с организационния екип на първенството и представители на Фонданция София – Европейска столица на спорта 2018-та година. Максим Касис ще проведе и официална среща с министъра на младежта и спорта Красен Кралев във вторник.

Очаква се над 200 състезателя от над 36 държави да вземат участие в Европейското първенство. На шампионата на Стария континтент ще се състезават както мъже, така и младежи до 18 и до 21 години.

България като домакин ще получи повече квоти за състезатели, което е една отлична възможност за нашите играчи да получат международен опит и да премерят сили във всички възрастови групи. Също така се очаква и голям брой български съдии да бъдат поканени на турнира.

Максим Касис ще инспектира залата, където ще се проведе турнира и хотела където ще бъдат настанени участниците, и официалните гости.