Националът по бокс Спас Генов е бил нападнат от няколко младежи в центъра на Бургас днес следобяд. Единият от нападателите е намушкал с нож боксьора в областта на сънната артерия. Сигналът е получен около 16 часа в Областната дирекция на МВР Бургас. Инцидентът е станал на кръстовището на бургаските улици “Христо Ботев” и “Сливница” пред Централния вход на ДНА. Нападателите се придвижващи се с лек автомобил “Ауди А4”, с бургаска регистрация.

 27-годишният Генов бил заедно с приятелката си – 27-годишно момиче от Бургас и се придвижвал пеша, когато до тях внезапно е спряло “Ауди”-то.

Спас е приведен в безпомощно състояние, като нападателите са се оттеглили с лекия автомобил в посока ж.п. гара. Той и приятелката му, която не е пострадала от нападението, са откарани в МБАЛ Бургас с дежурящ наблизо патрулен автомобил на “Пътна полиция”, който е сигнализирал и в Областна дирекция на МВР Бургас.

При извършения медицински преглед е установено, че Генов е получил порезна рана в областта на врата, като е приведен в болницата за оказване на хирургична намеса. Предстои извършване на цялостен медицински преглед за констатиране и на други телесни повреди.

Работата по установяване на причините за нападението, броя на нападателите и тяхната самоличност продължава от служители на Първо РПУ Бургас.

 Миналата година Генов бе арестуван в Сливен заради кражба/БЛИЦ