Антоанета Бонева е много доволна от спечеления сребърен медал от Европейското първенство по спортна стрелба в Дьор, Унгария. Тя остана втора на 10 метра пистолет с актив от 199 точки, с 1,9 по-малко от победителката Олена Костевич. Украинката изпревари нашето момиче на втори пореден континентален шампионат, но Бонева заяви, че не съжалява за това, тъй като преди година е била още по-близо до златото.

"Много съм щастлива, защото в крайна сметка това си е сребърен медал от Европейско първенство. Свърших си работата добре. Мога да кажа, че имах и късмет", коментира пред btv избраната за номер 1 в света на пистолет за 2015 година Антоанета Бонева.

„За мен започна доста сложно състезанието, тъй като първият изстрел ми беше осмица. От там нататък трябваше много бързо да се мобилизирам. След първата серия излязох и говорих с треньора ми. Обсъдихме какво трябва да променя, за да продължа, както трябва, и в крайна сметка нещата се получиха”, разказа българката за надпреварата в Унгария.

Тя коментира и липсата на достатъчно финансови средства, осигурени от Министерството на младежта и спорта, за подготовка за Олимпийските игри в Рио Де Жанейро през лятото. "Утре започва първата Световна купа в Банкок, но българско участие няма да има на нея, тъй като финансирането не го позволява. Това в крайна сметка ми е важно участие, но аз трябва да се лиша от него. Ако направя тази световна купа, това означава за последната да не ми стигнат парите от финансирането, а тя ми е по-важна, защото е преди Олимпиадата", обясни още Бонева.