Боряна Калейн спечели многобоя при жените на Държавното първенство „Жулиета Шишманова“, което се провежда в Бургас. За Буба това беше тест преди Световната купа в София след две седмици. След нея се класираха Ася Иванова и Марина Иванова. При девойките номер 1 многобоя е Ева Брезалиева, следвана от Вая Драганова и Леонор Божанова, съобщава beautyinsport.com.

Боряна събра 67.825 точки (17.475 на обръч, 17.450 на топка, 17.750 на бухалки и 15.150 на лента). Преднината й в класирането е много голяма – над 12.5 точки. Дори оценката на националката на лента е най-висока в класирането, както всички нейни оценки. Втора е Ася Иванова, която до миналата година беше част от разширения състав на националния отбор (55.100 точки). Следват още две момичета от настоящия състав на НО – пловдивчанките Марина Иванова и Галатея Герова. След тях са Лъчезара Пекова (победителка в националната квалифиакация Елит) и Мариета Иванова, следвани от Звезда Игнатова и Полина Иванова.

При девойките за радост на местната публика победи състезателката на „Олимпия“ Ева Брезалиева с 54.650 точки и само за сравнение с тази оценка би била трета при жените. Втора е националката Вая Драганова, следвана от Леонор Божанова, Никол Атанасова, Рейчъл Стоянов, Натали Гигова и др.