Родната борба отпразнува успехите на европейското първенство в Рим, на което България завърши на второ място в неофициалното класиране по медали с шест отличия. За първи път от 2005-а страната ни имаше трима шампиони - Едмонд Назарян (55) при класиците, Миглена Селишка (50) и Мими Христова (65) при жените. Сребро добавиха Даниел Александров (82), също при класиците, и Биляна Дудова (57), а Тайбе Юсеин се окичи с бронз.

Тържеството в столичен ресторант, организирано от финансовия благодетел на българската борба и бос на футболния ЦСКА Гриша Ганчев, уважи и спортният министър Красен Кралев. Двамата седнаха на една маса в компанията на легендата Валентин Йорданов, почетен президент на БФБорба. А настоящият шеф на централата Христо Маринов посрещна над 100 гости.

Класиците, които вече започваха лагер за олимпийската квалификация, дойдоха специално за тържеството от Самоков. Националите получиха много поздравления, както и пожелания да се върнат с максимален брой квоти от квалификациите. И като всеки истински празник, и този не мина без торта, която бе разрязана от „виновниците“ за тържеството.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

От 4 март жените и класиците заминават за Будапеща, където от 19 до 22 март ще спорят за квоти за Токио 2020. Само финалистите взимат визи за олимпийските игри. Последната квалификация в най-древния спорт е в София в края на април, в която също първите двама във всяка категория ще заслужат квоти за Олимиадата в Токио.