Алберт Попов продължава да изумява и да радва българския народ, след като снощи завърши на престижното шесто място на слалома в Шладминг, Австрия. С общо време на финала от 1:47.78 минути Алби успя да завърши само с 2.97 секунди зад победителя Марсел Хиршер.

"За последно наш скиор е бил в Топ 6 на Световната купа преди 34 години. На 20 март 1985 българската ски-легенда Петър Попангелов става шести в Парк Сити, САЩ. Тогава той финишира слалома при мъжете с време от 1:51.49, с 4.25 секунди зад победителя тогава Марк Жирардели", припомниха във фейсбук страницата "My Borovets", публикувайки архивна снимка на Попангелов, който утре празнува 60-годишен юбилей.

Петър Попангелов е най-успешният български скиор. Завършил е 37 пъти в топ 10 на Световната купа, като има една победа - в Ленгрис (Германия) през 1980 г.

Самоковецът е печелил Европейската купа, има две шести места на Oлимпиади и три титли в слалома на Световните студентски игри.

Успехите на Алберт са най-добрият подарък за ски-легендата Попангелов в навечерието на неговия юбилей. На 31 януари Петър Попангелов ще отбележи своя 60-и рожден ден в Боровец.

Световните медии вече правят паралел между Алберт Попов и Петър Попангелов и отчитат, че Алберт има потенциала да бъде следващият българин с победи от Световната купa.

"Здравейте на цяла България! Вчера беше един страхотен ден, радвам се, че успях да направя две стилни спускания. Благодаря на всички, които ме подкрепиха вчера, бяха на пистата и които ме подкрепят в България!", каза Алберт Попов в специално видео обръщение, и добави: "Световното идва скоро, във форма съм - стискайте палци!".

Следващият старт на Алберт е в неделя в гигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен. След това му предстои участие на световното първенство в Оре, Швеция, което ще се проведе между 4 и 17 февруари.


Кадри от страхотното представяне на Алберт снощи в Шладминг: