Красимир Анев успя да спечели медал от Европейското първенство по биатлон, провеждащо се в Риднау-Вал Ридана (Италия). Българинът, който преди два дни остана на крачка от медалите в дългата дисциплина, днес беше перфектен на 10 километра и донесе първото отличие за България от настоящия шампионат на стария контитент.

Биатлонистът от Самоков повали всички 10 мишени на стрелбището и излезе на четвърта позиция след последната стрелба. Краси показа голям хъс по финалната обиколка и успя да се пребори за бронзовия медал в спринтовата дисциплина. 

Интересен факт е, че точно преди една година, нашият биатлонист отново завърши на трета позиция в състезанието на 10 км на първенството в Душники Здруй (Полша). 

Още петима българи участваха в надпреварата при мъжете, като двама от тях се класираха за утрешното преследване. Това са Владимир Илиев и Антон Синапов. Миналогодишният европейски шампион в дисциплината Илиев сбърка два пъти и завърши 31-ви, а младият чепеларец остана 55-ти с три наказателни обиколки.

Димитър Герджиков също сбърка три мишени и е 62-ри, а Михаил Клечоров с две обиколки зае 72-ра позиция. Последен от нашите е Димитър Парталов с бепогрешна стрелба и 88-мо място.

Новият шампион в спринта е Андрейс Расторгуев от Латвия, който повали 9 от 10 мишени. Александър Логинов от Русия направи същия брой грешки и грабна сребърното отличие.