Ново предизвикателство се пръкна в социалните мрежи. Олимпийският шампион по волейбол от Рио 2016 Уилям Аржона предизвика всички, играещи волейбол в Бразилия, да обръснат брадите си и така да допринесат за битката срещу новия коронавирус.

За доказателство те трябва да качат снимки или видео с лицата си с предишния си и с настоящия си имидж, използвайки хаштаг #periodosembarba (период без брада).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Сънародникът му Уолъс Соуса прие предизвикателството, след което „предаде топката“ на Маурисио Соуса, Густаво Бонато и Бруно Резенде.

Коя е причината за новото предизвикателство? Според информацията, предоставена от изтъкнати медицински експерти и организации, гъстата брада може да задържи COVID-19. И ако е пипаш, а после докоснеш очите, носа или устните, вероятността да се заразиш става голяма.

Предизвикателството тръгна стремглаво из Бразилия и се предава вече не само между спортистите, а и между останалите мъже.

Засега в най-голямата по площ и население южноамериканска страна има близо 2000 случая на коронавирус, от които 34 жертви.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!