На 31 май ще се проведе първото издание на "Челопеч Трейл" - състезание по планинско бягане в Стара планина. Стартът и финалът ще бъдат на площада в село Челопеч - златното село на България. Именно в този район е най-голямото находище на злато у нас. 

Организаторите начело с Ахмед Ахмед-Фараона и Община Челопеч в лицето на кмета инж. Алекси Кесяков канят любителите на планинското бягане на 31 май. Дистанциите са три - 5, 13 и 30 километра. Всеки финиширал ще получи медал, а за призовите тройки ще има и награди, включително и парични. 

"Трасето е предизвикателно и много интересно. Разкрива част от най-живописните местности на този район на България и всеки участник ще остане доволен от страхотните гледки, на които ще се натъкне. Дългата дистанция (30 км) достига до билото на Стара планина - връх Челопешка баба и част от трасето преминава по пътеката Ком-Емине в обратна посока. Участниците също така ще бягат и покрай мините, в които се добива злато - "Дънди Прешъс Металс" и "Елаците Мед". Очакваме доста участници на старт на 31 май", каза организаторът Ахмед Ахмед пред БЛИЦ СПОРТ. 

Сред фаворитите за победа в състезанието е местната талантлива атлетка Радостина Балова. На старт се очаква да застанат и някои от утвърдените имена в планинското бягане у нас.

За регистрация - ТУК!

Наградите:
* Всеки успешно финиширал участник ще получи медал "FINISHER"

Награден фонд:
5 км:
1во място М/Ж - Тениска на състезанието + предметна награда
2ро място М/Ж - Предметна награда
3то място М/Ж - Предметна награда

13 км: 
1во място М/Ж - 100лв + тениска на състезанието + безплатно участие на маратон "Хайдушки пътеки"
2ро място М/Ж - 80лв + предметна награда
3то място М/Ж - 50лв + предметна награда

30 км:
1во място М/Ж - 150лв + тениска на състезанието + безплатно участие на маратон "Хайдушки пътеки"
2ро място М/Ж - 120лв + предметна награда
3то място М/Ж - 80лв + предметна награда