Четирима български спортисти заминаха днес по обед за Световните студентски игри в Южна Корея. Град Гуанджу е домакин на 28-ата лятна универсиада от 3 до 14 юли.

На семплата церемония по изпращането на аерогара София президентът на  Асоциацията за университетски спорт „Академик” доц. Златко Джуров пожела на добър път и успех на българските участници в игрите. „Дайте максимума от себе си, покажате, че не случайно сте представители на България. Изпитайте удволствие от срещите с вашите връстници и представете достойно университетската общност на страната ни,” заяви на изпроводяк доц. Джуров.

Делегацията ни отново е символична заради липсата на достатъчно финансиране на АУС "Академик" и оскъдните средства, отделяни за
студентския спорт у нас. Четиримата спортисти заминават единствено с по един треньор, делегацията ни е без лекар, масажист, администрация, което отново ще натовари нашите представители с несвойствени задачи, губене на време и нерви.

За Универсиадата в Корея заминаха:
Борислав Янаков, джудо: 60 кг
Мартин Желев, плуване: 50, 100 и 200 м гр. и 100 м св. стил
Милена Миткова – лека атлетика: скок на дължина
Ива Димова – лека атлетика: 400 м с препятствия

Четирима спортисти представиха страната ни и на Зимната универсиада в началото на годината, когато спечелихме две световни студентски титли: на Владимир Зографски в ски-скока на шанцата в Осърбле и на Александра Жекова в бордъркроса по трасето на Сиера Невада.