България има европейски шампион в биатлона! Красимир Анев се представи блестящо в индивидуалната дисциплина на 20 километра на стартиралия днес в Минск форум, спечелвайки златото. 31-годишният биатлонист, родом от Самоков, пропусна само една мишена в четирите стрелби и измина трасето за 53:18.1 минути. 

Големият фаворит Тарей Бьо, който е олимпийски шампион от Ванкувър 2010, завърши втори с изоставане от 3.7 секунди след Анев.

Друг норвежец - Ендре Стрьомсхейм, допълни тройката. Той остана на 11.1 секунди след българина.

Още трима българи взеха участлие в дългата дисциплина. Владимир Илиев допусна шест грешки в стрелбата и завърши на 23-ото място, Антон Синапов остана 51-ви, а Димитър Герджиков допусна общо седем грешки при първите си две посещения в огневия рубеж и не завърши състезанието.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Eвропейската титла на Краси е втора в историята на мъжкия ни биатлон. Припомняме, че през 2017 година Владимир Илиев триумфира в спринта на 10 км в Полша.

До момента Анев имаше осем медала от европейски първенства, като единствено златото липсваше в колекцията му. Със страхотното представяне днес той заслужено завоюва първата си титла от шампионат на Стария континент.