Лекари на националните отбори на страната по борба, лека атлетика и биатлон се включиха в работата на Четвъртата международна конференция "Медицина и футбол", която се проведе в комплекс "Царско село". Тя се проведе в рамките на два дни и беше организирана от Българския футболен съюз и Медицинската комисия на съюза. В конференцията участват лекарите на отборите от "А" и двете "Б" групи, както и лекарите на националните отбори на Полша, Румъния, Азербайджан и България. 

"Хората вече разбират, че без качествено медицинско обслужване, без съвременни медикаменти няма как да се прави професионален спорт и професионален футбол на високо ниво", коментира лекарят на националния отбор по футбол д-р Михаил Илиев.

Като лектори на проявата присъстваха световноизвестни експерти начело с Марк Уилано от УЕФА. Лекции пред участниците изнасоха и специалисти от Германия и Македония. Сред участниците в конференцията бяха наши висококвалифицирани спортни травматолози, кинезитерапевти и медици от Антидопинговата комисия./БЛИЦ