Трикратната олимпийска медалистка Сандра Фьолкер предприе драстична стъпка. 43-годишната германка беше принудена да продаде отличията си от летните олимпийски игри в Атланта през 1996 година.

За своите един сребърен и два бронзови медала тя взе 67 5000 евро. Като допълнение Фьолкер получи и още 5000 евро от неизвестен доброжелател. По този начин германката успя да покрие 36,5% от дълговете и да обяви личен фалит.

„Всички кредитори са съгласни, че с покасяването на тази сума г-жа Фьолкер вече не е задължена към тях“, сподели адвокатът по фалита Верена Фогт.

Сандра Фьолкер, бивша световна рекордьорка на 50 метра гръб, подаде молба за фалит през 2013 година. По нормален път и без извършеното плащане тя трябваше да чака до ноември 2019 година, за да бъде обявена от съда в несъстоятелност.

„Чувствам се щастлива и облекчена. Не мога да повярвам, че тази тежка процедура завърши“, сподели бившата състезателка по плуване.

Освен трите олимпийски отличия през кариерата си Фьолкер има един златен, три сребърни и три бронзови медали от световни първенства в голям басейн. Освен това е носителка на три златни, пет сребърни и две бронзови отличия от планетарни шампионати в малък басейн.