Олимпийският шампион Дания отпадна изненадващо на осминафиналите на Световното първенство по хандбал за мъже във Франция. Възпитаниците на исландския спец Гудмундур Гудмундсон, които спечелиха първото място в група "D" с пет успеха в пет срещи, загубиха сензационно още в първия мач от елиминациите след 25:27 (12:13) срещу Унгария. 

Изключителен мач за маджарите направи вратарят Роланд Миклер, който завърши с 15 спасявания и беше определен за най-добър в срещата. Двубоят беше много оспорван, като шест минути преди края резултатът беше равен 23:23. С по-добри действия до финалната сирена унгарците дръпнаха с 26:24 и удържаха преднината си. Мате Лекай се отличи с 6 гола за победителите, а Микел Хансен вкара 8 пъти за датчаните, но това се оказа недостатъчно. 

На четвъртфиналите Унгария ще срещне Норвегия. В друг осминафинал днес Швеция разгроми Беларус с 41:22 (24:11) след 8 попадения на Джим Готфридсон. Следващият съперник на скандинавците ще бъде защитаващият титлата си и домакин на надпреварата Франция.