Олимпийската вицешампионка Мирела Демирева завърши на четвърто място в скока на височина на старта от Диамантената лига в Париж. Българската атлетка не направи грешки до преодоляването на 194 см, но пропусна височина от 197, за да се пробва на 200.

Последваха три неуспешни опити и оставане извън призовата тройка на състезанието. Победителка стана рускинята Мария Ласицкене, която преодоля 204 см. Второ място зае олимпийската и световна шампионка в седмобоя Нафисату Тиам (Белгия) със 197 см от втори опит. Трета завърши украинката Юлия Левченко - също със 197, но преодолени при третия скок.

Роденият в Мавритания Абдеррахман Самба, който се състезава за Катар, направи второто най-добро бягане на 400 метра с препятствия в историята. 22-годишният атлет премина дистанцията за 46,98 секунди. Той остана на 0,2 секунди зад световния рекорд на американеца Кевин Йънг, поставен на олимпийските игри в Барселона през 1992 г.

Олимпийската шампионка Кастер Семеня (ЮАР) направи най-доброто бягане на 800 метра в кариерата си. Тя финишира за 1:54,25 минути, което е четвъртото най-добро време в историята на женското бягане на две обиколки.