Денвър Бронкос започна новия сезон на НФЛ по начина, по който завърши предишния – с победа над Каролина Пантърс. В последния мач на миналия шампионат Денвър победи „пантерите“ с 24:10 в юбилейния 50-и Супербоул. Сега в началото на новото първенство Бронкос се наложи с 21:20.

Тревър Сиймиън започна като титулярен куотърбек за шампионите на мястото на прекратилия кариерата си Пейтън Менинг. Сиймиън преодоля психологически срив на две пресечени подавания, за да хвърли паса за победния тъчдаун в края на мача.

Кем Нютън направи тъчдаун и подаде за друг, за да доближи Флорида до минималната разлика. „Пантерите“ бяха близо до победата в края на мача, когато имаха право да стрелят към вратата, но ударът на Греъм Гано от 50 метра мина вляво от рамката.

При изпълнението на националния химн на САЩ преди началото на мача лайнбекърът на Денвър Бронкос Брендън Маршал коленичи, а не застана изправен. По този начин той подкрепи своя съученик от университета в Невада и настоящ куотърбек на Сан Франциско 49-ърс Колин Каперник, който от няколко дни е основна тема на американските спортни медии заради формата си на протест срещу расовата несправедливост в страната.