Един от най-известните ни атлети в средните и дългите бягания - многократният шампион Йоло Николов, вече е треньор на Кирил Николов - Дизела. Планинският бегач и ориентировач съобщи за настъпилата промяна, отчитайки задоволство и прогрес от няколкото седмици съвместна работа със специалиста от СК Атлет (Мездра). 

Припомняме, че Йоло Николов беше единственият треньор по лека атлетика с двама състезатели на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. - Милица Мирчева и Митко Ценов. Наставникът от Мездра с удоволствие е приел да започне работа и с Дизела, който и през новия сезон се цели в световния връх, атакувайки Световната купа по скайрънинг.

Йоло Николов пък не е само треньор, а и продължава да се състезава. Навръх 34-ия си рожден ден (4 февруари) новият треньор на Дизела отново стана шампион на България, триумфирайки на 3000 метра на Републиканското в зала "Асикс Арена". 

"Изминаха точно 10 седмици от началото на подготовката ми за новия сезон. Седмици, изпълнени с много тренировки (средно по 160 километра), но пък за сметка на това и голям напредък във формата ми. Но връщайки лентата назад преди да започна подготовката си, съм изключително щастлив, че срещнах Йоло Николов, който се съгласи да бъде мой треньор и ментор относно физическата подготовка. Човек, който прави всичко с голямо желание и страст и по този начин успя да зарази и мен да съм още по-отговорен и мотивиран в тренировъчния процес. И за да не бъда голословен прилагам две еднакви тренировки от първата и десетата седмица, където се вижда и прогреса, за който говоря. Гледайки двете графики това, което на мен ми прави най-голямо впечатление е, че при един и същи пулс, мощността се е увеличила с 40 единици. Благодаря ти, Йоло, ти си страхотен!", написа Кирил Николов на официалната си страница във "Фейсбук". 

"От днес съм на лагер в Португалия. Ще тренирам тук 10 дни. Подготовката ми продължава до края на април. Стартът на сезона за мен ще бъде през май, когато ще участвам на Европейското първенство по ориентиране в Швейцария и в "Зегама" - най-силното състезание по планинско бягане в Европа. До тогава яко трениране под ръководството на Йоло, на когото съм много благодарен", добави Дизела пред БЛИЦ СПОРТ.

На подготвителния лагер в Португалия заедно с Кирил Николов е и Димитър Желязков - също ориентировач и планински бегач. Атлетът от Ямбол се поздрави с победата в 70-километровата дистанция на тежкото състезание "Пирин Ултра 2017".