Влошаване на метеорологичните условия в Пирин и Славянка спряха Кирил Николов към рекорда по българската част на международния маршрут Е4. Целта на Дизела беше да пробяга 240-те километра с 14 000 метра положителна денивелация от площада в Драгалевци до Гоцев връх в Славянка (на границата с Гърция) за под 48 часа. Лошото време обаче го спря.

В ранните часове на съботния ден екипът на Дизела взе ключовото решение за преустановяване на бягането му. Toва се случи в хижа "Пирин", където Николов пристигна заедно с Антония Григорова малко след 5 часа сутринта. 

Преди да достигнат хижата двамата са имали големи премеждия. Николов и Григорова са се озовали в центъра на гръмотевична буря. Трикратната участничка в зимни Олимпиади и рекордьорка при жените на Ком-Емине беше част от екипа на Дизела в новото му предизвикателство, като се включи в ролята на негов пейсър (б.р. - придружаващ го бегач) от хижа "Вихрен", след като преди това Дизела премина по график през Кончето и връх Вихрен. В южната част на Пирин обаче Кирил и Антония са преживели голям кошмар. Това стана ясно от разказа на Дизела, който публикува на официалната си страница във "Фейсбук". Именно Григорова е изиграла ключова роля в напрегнатата ситуация и го е спасила.
 
"От топло и приятно августовско време в планината, точно за 5 минути всичко се преобърна с главата надолу. Аз и Антония се озовахме в центъра на огромна гръмотевична буря. Бяхме на най-"подходящото" място, на което може да ти се случи подобно нещо. Имах късмета, че в този етап точно Антония беше с мен и беше подготвена с фолио и дъждобран - един брой. Облякохме всички налични дрехи, скрихме се до един клек, увихме се във фолиото, нахлузихме дъждобрана и изгасихме челниците. Съвсем случайно си бяхме купили билети за първи ред за "Спектакъла на природата". Това което не знаехме е, че ще е 5D", написа Кирил Николов.н

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Приятели, поради утежнената ситуация след преминалия фронт от бури и лоша прогноза за нов, също настъпващ по-рано от очакваното силен фронт преди обяд на 3.08 в района на Южен Пирин и Славянка - бягането на Кирил Николов по Е4 се прекратява. Решението е по преценка на организатора с цел осигуряване безопасност на всички екипи. Всички са добре. Надяваме се проявата да ви е била интересна. Това разбира се не е всичко", съобщиха преди това организаторите от XCoSports Bulgaria.  

"Никога не съм обичал драматизма, затова и сегашният ми пост няма да е такъв, въпреки че изминалите 48 часа бяха едни от най-динамичните през живота ми. Беше лудо, беше красиво, беше тъмно, беше трудно, имаше и моменти на "живот на ръба", особено този на Кончето. Е4 определено е най-динамичният и най-трудният туристически маршрут в България, в който аз се влюбих още повече. Всяка една планина си има своите особености и точно докато се нагодиш към нейния ритъм, тя рязко свършва и влизаш в един нов свят, който го дели само един асфалтов път от предходния", започна разказа си Дизела.

"Но този пост няма и да е и за мен, а ще е за всички онези, които ми помогнaха това нещо да се случи. Искам първо да благодаря на Ивелина Гичева, която вярвам полага огромни усилия да търпи всичките ми желания да правя подобни неща и въпреки преживяното снощи не ме посрещна с бракоразводен договор. Искам да благодаря на целия ми екип, начело с Димитър Димитров. Всяко организирано събитие става все по-добро... и смело мога да кажа, че по-добър екип за организиране на такова нещо в България няма. Иван Савев, Антония Григорова, Камен Недков, Моника Димова, Го Ше, благодаря ви, бяхте страхотни! Благодаря на Огнян Стефанов за яките снимки, които ще можете много скоро да видите. Искам да благодаря на най-якия снимачен екип, за такъв тип събития - Христо Петков, Николай Найденов, Михаил Новаков, Марин Кафеджийски, започвам да ви виждам на все по-трудно достъпни места, с което продължавате да ме изненадвате. Браво, значи и тренирате. Искам да благодаря на човека, с когото работя последните десетима месеца като треньор Димитър Ал. Димитров и на момчетата, които се пуснаха по трасето с бягане около мен Александър Спасош, Мирослав Спасов и Максим Стоименов. Момчета, някои от вас имаха невероятната възможност да ме видите в малко по-различна от обичайната ми светлина. Благодаря и на спонсорите ми, благодарение на които това събитие се случи. Искам да благодаря на партньорите на самото събитие ДЗИ Vivacom E-SOS приложението, което, ако още не сте си инсталирали, го направете. Благодарение на вас се чувствахме сигурни и имахме връзка един с друг. На "Loggator" за най-доброто проследяване. Обичам ви. Всички вие сте страхотни!", написа още Кирил Николов.