Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков посети днес Ботевград, за да инспектира строителството на новата многофункционална спортна зала, пише сайтът botevgrad.com.

“Видях, че изграждането на залата в Ботевград е на финален етап. Като инфраструктура също е добре – има прилежащи спортни площадки за загряване. Това ще бъде една зала, която ще поеме и състезания, и тренировъчен процес”, каза министър Нейков. Той потвърди, че държавата ще осигури близо 5 000 000 лева за довършване на обекта. „Разговаряли сме с министър Дянков. Парите ще бъдат отпуснати на два транша. Първият ще бъде от около 2 000 000 лева, а останалите - на втория транш. Смятам, че в рамките на две-три седмици тези средства ще бъдат предоставени”, каза министър Нейков.

“Залата е на етап последно конструктивно довършване. Следва монтаж на металните ферми, които са произведени в завод. Всяка една от тях е дълга 65 метра. Общо девет ферми ще бъдат монтирани. Следва покрив, фасада и довършителни работи. В график сме по отношение на срока, който е поставен в договора за изграждане на залата, а той е 24 месеца. Смятам, че залата ще бъде открита предсрочно – по-рано от края на тази година. В момента на обекта работят 56 работници от екипите по конструктивното изграждане”, коментира инж. Рашо Стайков, управител на строителната фирма "Р.С. Инженеринг".

Припомняме, че първата копка на многофункционалната спортна зала бе поставена на 5 септември 2011 година. До момента за изграждането й общината е осигурила 3000 000 лева от собствени средства./БЛИЦ