Ансамбълът по гимнастика започва участието си на европейското първенство в Холон (Израел) днес. Нашите играят след 18:00 часа, но без Цветелина Стоянова. Една от нашите грации все още се бори за живота си, след като скочи от шестия етаж на жилищен блок преди няколко дни. Желанието на момичетата бе да се приберат в България, за да бъдат до приятелката си. Илиана Раева по-рано днес каза, че е било въпрос на живот и смърт да убеди състезателките да останат в Израел! Точно за това решение председателят на федерацията е обвиняван жестоко от медии и обществеността.

"В лагера в Израел кметът на София Йорданка Фандъкова е изпратила съобщение на Илиана Раева, в което пожелава кураж и успех на момичетата и целия екип в днешния тежък ден на Европейското първенство в Израел", пишат от федерацията. Малко след това бе публикувано друго съобщение: "Председателят на БОК Стефка Костадинова е заявила своята подкрепа към отбора и делегацията ни и съпричастност към ужасната трагедия с Цветелина Стоянова."

Малко по-късно подкрепа изрази и Красен Кралев. "От първия ден на трагедията с Цветелина Стоянова и пристигането на нашата делегация в Израел министър Кралев е в постоянна връзка с президента на БФХГ Илиана Раева. Той ежедневно се интересува за състоянието на отбора, треньорите, както и за състоянието на Цветелина Стоянова. Министър Кралев заяви нееднократно в публичното пространство подкрепата си за момичетата и ръководството на отбора, както и своята съпричастност за Цвети Стоянова."

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА