Женска доминация беляза традиционните годишните награди на обединен спортен клуб “Левски” за 2017-а. Вместо обичайната призова тройка организаторите обявиха трима победители – двете гимнастички Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и състезателката по борба Тайбе Юсеин. Като част от кампанията “Спортът и книгата” на кмета на район “Подуяне” Ева Митова и трите дами получиха произведения на световноизвестни автори. Владинова, която спечели бронзов медал на световното първенство, ще чете сонети на Уилям Шекспир, а Тасева (сребърна медалистка от европейския шампионат) получи първия и втория том на Йожен Сю – Парижките потайности. Тайбе Юсеин, също сребърна медалистка от първенството на Стария континент, беше наградена с книгата Кралица, императрица, наложница на Клодия Голд. Състезателката по борба не успя да присъства на церемонията, защото е на подготовка в Белмекен.

При подрастващите също бяха избрани трима победители – Денис Димитров (кану-каяк, бронзов медалист от европейско за юноши), Адриан Андреев (трети на европейско за тенисисти до 16 г.) и Миглена Селишка (трета на европейско за девойки).

За пробив в световния спорт плакет и избрани съчинения от Иван Вазов получи спортната гимнастичка Памела Георгиева. Тя спечели бронз на световната купа във Варна. В същата категория беше награден и Радослав Марков, световен шампион от полицейското първенство в Абу Даби. Той ще има удоволствието да се забавлява с Приключенията на добрия войник Швейк на Ярослав Хашек.

Отбор на годината са “сините” баскетболистки до 14-годишна възраст, които триумфираха с републиканска титла. Момичетата на треньорката Ева Гогова получиха читателски дневници.

В категория “треньор” на годината беше награден Петър Касабов, наставник на състезателките по борба Селишка и Юсеин.

Специалния приз за “всеотдайност” получи Иван Гогов, треньор в баскетболен клуб “Левски”.

Инициативата победителите да бъдат награждавани с книги беше приета с много положителни емоции, водещият на събитието Влади Въргала – започна с думите, че има само едно по-голямо престъпление от това да гориш книги и то е да не ги четеш.

В края на церемонията стана ясно, че основният спонсор на награждаването е “златната” треньорка Нешка Робева, която е отделила част от приходите от последния си спектакъл “Няма такова шоу”. Тя получи грамота от председателя на обединен спортен клуб “Левски” Бранимира Цветанова. Останалите награди раздаваха олимпийските шампиони и медалисти – Мария Гроздева, Георги Мърков, Ваня Гешева, Иванка Христова и Александър Томов, както и кметът и зам.-кметът на район “Подуяне” – Ева Митова и Ани Бързанова.