Един от най-влиятелните бизнесмени в Европа и собственик на футболния Спарта (Прага) Даниел Кретински е с положителен тест за коронавирус. Милиардерът призна, че не е имал традиционните за COVID-19 симптоми, но е решил да се тества и е открил, че е преносител на заразата.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Нямах кашлица или температура, просто лека хрема. Когато разбрах, изпаднах в паника. Помислих си, че съм заразил много хора. Направихме тестове на всички, с които съм бил в контакт - общо 27 души. Техните са отрицателни. Случи се на 12 март и досега съм под карантина", призна милиардерът и допълни - "Не е нужно да живеете в страх, защото той не е опасен за здравите хора, но е нужно да направим така, че да не го разпространяваме. Нека не допускаме хора да умират излишно".

44-годишният Даниел Кретински е собственик на Енергийния и индустриален холдинг, който оперира в 9 европейски държави, а в него работят 25 хиляди души, както и мажоритарен акционер в хранителната верига "Метро". Притежава френския вестник Le Monde и още няколко чешки медии, а според списание Forbes, състоянието му е повече от 3,4 милиарда долара.

В момента Чехия е на 22-о място сред най-засегнатите от COVID-19 с 2866 заразени и 17 смъртни случая.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!