Съпругата на Боян Петров, който е в неизвестност в района на връх Шиша Пангма в Хималаите, изнесе нови разкрития по тревожната новина. 

"От 29 април реално никой не го е виждал. При последния лагер са открили палатката му празна. Има добре зареден първи лагер, който е доста по-ниско. Ако той е стигнал до него, може да изкара там в палатка, в която има всичко необходимо да оцелее, стига да не се е наранил", сподели Радослава Ненова пред Нова телевизия. 

"Сигурна съм, че е взел правилното решение. Може просто да е притиснат от времето и затова да изчаква", каза още съпругата на 45-годишния Боян Петров. 

По думите й спасителна акция в момента не е възможна. "Опитвам се да организирам спасителна акция, която е възможно най-рано да тръгне утре, пак заради времето. Сигурно е, че Боян е взел най-добрите решения, за да оцелее, така че вярвам в добрия изход на цялата ситуация", допълни пред bTV Радослава Ненова.

Партньорът му в експедицията - унгарецът Клайн Дейвид, уточни, че ситуацията е тревожна, но не трябва да се правят прибързани заключения. 

"Има и други случаи, в които алпинисти са се връщали в базовия лагер с голямо закъснение, защото са минали по различен маршрут. Не трябва да изключваме тази възможност", обясни Клайн Дейвид пред италианската телевизия "Монтаня".

"Макар че ситуацията е много обезпокояваща, не си правим крайни изводи", добави унгарецът.