Дългогодишният шеф на спортната редакция в БНТ Методи Манченко не бе особено словоохотлив, след като го потърсихме за коментар по горещата тема - шокиращата му раздяла с Националната телевизия. По-рано днес беше официално съобщено, че е сред освободените от длъжност

"Не желая да коментирам", сподели Манченко пред БЛИЦ.

След като бяхме настоятелни и го помолихме да обясни причината за раздялата му с БНТ, той добави: "Случва се това, че е хубаво времето и идва световно първенство по футбол. БНТ е готово да предава най-големия форум по начина, по който го е правил последните 16 години. Така че мисля, че зрителите ще останат доволни. Това е, което мога да кажа, благодаря ви."

Методи Манченко от дълги години оглавяваше спортния отдел на БНТ. Изненадващото му освобождаване идва броени дни преди Мондиала в Русия, стартиращ на 14 юни.

Мачовете от Световното ще коментират пряко от Русия опитните спортни журналисти на БНТ: Ивайло Ангелов, който има зад гърба си опита от три Мондиала и още толкова европейски футболни първенства, коментирал е финалните срещи от пет издания на турнира Лига Европа, както и мачове от четири турнира за Купата на конфедерациите; Стефан Георгиев е с коментаторски актив от няколко турнира Лига Европа, Купата на конфедерациите и футболните финали на Олимпийските игри в Бразилия; Георги Славчев, който ще направи зрителите съпричастни на откриването на Мондиала в Русия и Петър Иванов - коментирал футболните срещи от три световни първенства и турнира на континента във Франция през 2016 година.

В своята специална рубрика "Световното на Христо Стоичков" футболната легенда ще споделя своите впечатления от мачовете, играчите и първенството. „Щастлив съм, че приех тази покана и за мен ще бъде голяма чест и отговорност да предавам някои от мачовете на националните отбори за това Световно първенство по БНТ", заяви Камата в началото на месеца.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ