Лекарският екип на болницата, в която бе настанен бившият боксьор Ектор Кармона, взе решение да изключи жизненоподдържащите системи до леглото му. Това стана, след като медиците взеха съгласието на семейството на легендата на Пуерто Рико. Лекарите констатираха мозъчната смърт на Кармона, съобщи сайтът Boxingscene. Бившият трикратен световен шампион по бокс за професионалисти Камачо бе тежко ранен с куршум в главата през нощта на вторник срещу сряда в Пуерто Рико.

50-годишният Ектор е пътувал с колата си и към 19:0 часа местно време (02:00 часа по Гринуич) и е бил прострелян от човек, пътувал с друга кола, съобщи местният вестник „Примера Ора”."Куршумът е засегнал кост и е променил посоката си, без да засегне мозъка", заяви още вчера директорът на медицинския център Ернесто Торес, който беше резервиран относно шансовете на боксьора да оцелее след тежките рани.

Вестникът вчера публикува снимка на Камачо, лежащ на носилка с кислородна маска на лицето и на системи за преливане на кръв в болницата в Рио Пиедрас. За съжаление усилията на лекарите не дадоха резултат. Ексшампионът често се забърква в скандали. Преди година той бе обвинен, че е ударил сина си в къщата на бившата си съпруга. Камачо бе световен шампион в три различни категории - суперперо и лека на Световния боксов съвет (WBC) и суперлека на Световната боксова организация (WBO).