Йосиф Миладинов е новият голям талант на българското плуване. Покрай редицата постижения на Антъни Иванов в последните две-три години, се оказа, че имаме и още една млада надежда, на която се възлагат големи очаквания. Миладинов в събота успя да спечели бронзов медал от Световното.

16-годишният пловдивчанин, който тренира в Швейцария, записа един от най-значимите успехи за българското плуване на първенството за юноши в унгарската столица Будапеща. 

Миладинов завърши трети на 50 метра бътерфлай с поредния си национален рекорд, финиширайки за 23,48 секунди.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Йосиф остана на 11 стотни от златото, спечелено от италианеца Томас Чекон, чийто резултат е 23.37 секунди. Иначе българинът беше с най-бърза стартова реакция, като скочи първи с 0.61. Втората позиция и сребърно отличие е за руснака Андрей Минаков с 23.39 секунди.

Постижението на Миладинов е резултат на целенасочената му работа в Швейцария и е едно от най-сериозните в историята на българското плуване в последните години. Той е втората ни изгряваща звезда след Антъни Иванов.

На 100 метра бътерфлай Миладинов също счупи националния рекорд и грабна квота за Олимпиадата догодина. Във финала остана четвърти, като 6 стотни го разделиха от бронза.

Преди Миладинов само Антъни Иванов бе печелил медал при мъжете в каквато и да е възраст. Преди 2 години в на Световното за девойки и юноши в Индианаполис той завърши трети на 200 метра бътерфлай.

Други двама българи на Световното в унгарската столица - Павел Банчев и Здравко Баблаков, не успяха да прескочат сериите.