Отборът на Фарьорски острови спечели и второто издание на Световната купа по хандбал. Островитяните победиха на финала във Велико Търново тима на Турция с 26:25.

Пред погледа на президента на Световната федерация Хасан Мустафа и повече от 800 зрители в залата двата отбора изиграха невероятен мач, като развръзката дойде чак в края.

Първото полувреме вървеше гол за гол след много добри изпълнения на състезателите на двата отбора. Все пак с финален натиск фарьорите успяха да се разделят на почивката с 2 гола преднина – 13:11.

Турция навакса изоставането си през второто полувреме и дори поведе при 15:14. След това Фарьорски острови направи серия от три поредни гола, за да поведе с 19:16. До края островитяните поддържаха разликата и в крайна сметка се поздравиха с втора поредна титла. Фарьорите триумфираха и на първото издание на турнира в Косово през 2015 година.

Страхотен мач за победителите направи играчът на мача Петер Крох с 9 гола. Със 7 се отчете Хогни Клайн Олсен. За Турция над всички бе Гьоркам Бичер с 6 гола, докато Рамазан Доне реализира 5.