Финландия записа втора победа в Група „В“ на световното първенство по хокей на лед в Дания. Скандинавците записаха убедителен успех с 8:1 над Латвия, след като преди това със същия резултат надви и Южна Корея.

Себастиан Ахо се отличи с два гола и три асистенции за победата, а Теуво Теравайнен добави две попадения и две голови подавания. Вели-Мати Савинайнен също се разписа два пъти, а добави и една асистенция. Мико Рантанен и Анти Суомела завършиха с по един гол. Виле Хусо направи 18 спасявания.

Рихардс Бухардс реализира единственото попадение за Латвия. Той беше точен в средата на последната третина, когато оформи крайния резултат. Латвийският вратар Кристерс Гудлевскис отрази 21 удара. Финландия е с пълен актив от Група „В“ след два изиграни мача и с шест точки е на първо място във временното класиране. Следват САЩ с 5 т. и Канада с 4 т. Латвия е седма позиция с две точки.

Швейцария надви Словакия с 2:0 за втората си победа в Група „А“. Тристан Шервей и Мирко Мюлер блеснаха с по един гол и една асистенция за „кръстоносците“. Рето Бера направи 25 спасявания за успеха. Словашкият вратар Марек Чилиак отрази 24 удара.

С актив от пет точки Швейцария заема трето място в класирането на групата, като изостава след олимпийския шампион Русия и световния първенец Швеция, които имат по шест точки. Словакия е на шеста позиция с една точка.

КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ХОКЕЙ НА ЛЕД - ТУК