Финландката Кайса Макарайнен спечели първия спринт за сезона в Световната купа по биатлон, след като измина 7,5-километровата дистанция за 20:08.01 минути и не направи нито една грешка в стрелбата в словенския зимен център Поклюка.

Втора остана италианката Доротея Вирер, която също не допусна грешка, но бе по-бавна с 14.8 секунди от финландката. Трета завърши французойката Жустин Бреза, която изостана с 42.1 секунди от победителката. Челната шестица бе допълнена от французойката Юлия Симон, италианката Луиза Витоци и словачката Паулина Фиалкова.

Емилия Йорданова не допусна нито една грешка при стрелбата и завърши на най-предна позиция от българките. Тя остана на 34-то място с изоставане от 1:35.9 минути.

Десислава Стоянова допусна две грешки в изправено положение и остана 59-а на 2:11.1 минути от Макарайнен, а с 4 пропуска Даниела Кадева завърши на 94-о място на повече от 4 минути от първата позиция.

В генералното класиране за световната купа лидер е Доротея Вирер с 90 точки, следвана от полякинята Моника Хойниш с 84, украинката Юлия Джима с 81 и Паулина Фиалкова също с 81.