Звездите ни в бадминтона Габиела и Стефани Стоеви изразиха огорчението си, че не попаднаха в Топ 10 на “Спортист на годината”. Имената на най-заслужилите спортисти на България бяха обявени по азбучен ред днес след няколкодневно гласуване на родните спортни журналисти, а самата церемонията по награждаването ще се състои на 19 декември в “Рейнбоу Плаза”.

“Дори и със сребърен медал от Европейско първенство и пробив в Топ 10 при елита на жени двойки явно не е достатъчен успех, за да се оцени от българските медии!", написаха сестри Стоеви във “Фейсбук”.

Габриела и Стефани Стоеви станаха европейски вицешампионки по бадминтон на първенството в Колдинг (Дания). Двете сестри от Хасково загубиха на финала от златните медалистки в последните 3 първенства на континента и олимпийски вицешампионки от Рио`16 Камила Ритер Юл и Кристина Педерсен (Дан) с 1:2 гейма (-11, 15, -11) след маратонски за този спорт мач, продължил час и 13 минути.

Освен това тази година Габриела и Стефани за пръв път влязоха в топ 10 на световната ранглиста при женските двойки, като това е едва втория пробив за България в челната десетка след този на Петя Неделчева, която е била в десетката на единично и на двойки.