Габриела Петрова не успя да се класира за финала на троен скок на световното първенство. 26-годишната българка постигна 13.98 метра в квалификациите, а минути след това анализира подробно състезанието.

“Ядосана съм на себе си, не се справих днес. Никой не ми е виновен, нито време, нито писта. Като условия всичко е перфектно. Аз не успях да преборя себе си днес. Технически не се получаваше скокът. Разбегът ми се получаваше и стъпването на дъската беше добре, но в първа и втора фаза на скока нямаше никакъв сбор, което няма как да доведе до хубав резултат. Нямаше отскачане, а само едно вървене напред", каза Петрова, цитирана от atletikabg.

"Напълно здрава съм, а балканския шампионат в Правец (2-3 септември) пропуснах, поради едно растежение на аддуктора, което получих на тренировъчен лагер на Белмекен. Лечението продължи 15-20 дни, малко наруши тренировъчния ритъм, но щом съм тук няма какво да се оправдам. Предстои ми и операция. Имам два шипа на големия пръст на ходилото, които трябва да се изпилят, защото ме тормозят от много време. Искам догодина всичко да ми е наред, за да гоня големите неща. Докторите казват, че за месец – месец и половина ще се оправя. Това всъщност ще ми бъде и почивката преди новия сезон“, каза Петрова.