Българският национален отбор по ръгби приема Сърбия на 12 октомври от 15:00 часа. Мачът е от Международния шампионат на Ръгби Европа, Дивизия 2 Юг. Предишната среща между двата отбора (на 13.10.2018 г. в Сърбия) завърши 35:29 за България. Сега българските национали се подготвят за нова победа. А сърбите идват с огромно желание за реванш. Играта с овалната топка е единственият спорт, в който побеждаваме западните ни съседи напоследък.

За първи път в България билети за ръгби се продават онлайн. Има и още нови неща плюс изненади. Срещата между България и Сърбия ще се проведе (по традиция) на стадиона в Националната спортна академия „Васил Левски“ в София. Билетите него се продават само онлайн, в eventim.bg. Тази новост вече предизвика вълна от коментари, но пък дава желания ефект. Преди, по време и след срещата на терена в „Студентски град“ ще има гайдари, певица, пееща химните на България и Сърбия, томбола с награди за всички, закупили билети, и др.

Френският треньор на българския национален отбор по ръгби е настроен позитивно. Ромен Балмис очаква много труден мач, в който все пак да успеем да наложим с воля и упоритост. Това са основните оръжия, които искаме да ни донесат победата. Такава е и стратегията ни в подготовката за мача. На българските ръгби национали (които почти изцяло са аматьори), им предстои подготвителен лагер в София от 9 октомври. След мача България може да се утвърди като фаворит в групата и да мечтае за преминаване на по-горното ниво – Конференция 1 Юг (3-тото ниво в европейското ръгби).