Ансамбълът по художествена гимнастика се готви за първото си състезание за новия сезон. То е Гран при на Москва 17-18 февруари в руската столица. Нашите момичета заминават за Русия в четвъртък в 13:10 часа.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ели Бинева, Теди Александрова и Мадлен Радуканова с резерви Стефани Кирякова, Анна Шивачева и Камелия Стоилова с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска проведоха последно официално контролно състезание във вторник вечерта. На него те показаха новите съчетания, но и новите трика.

На композицията на три топки и две въжета грациите играят с лилави трика с пришита имитация на огледала, топките им също са лилави. Идеята е огледалата да пречупват светлината и да създават атмосфера, подходяща за диско хита You Make me Feel, на когото играят.

За съчетанието на пет обръча, което е по интерпретация на народната песен “Безродна невеста” в ремикс на норвежкия композитор Томас Бергерсен триката са от червена дантела.

Днес отборът отново тренира в малката зала "Арена Армеец", тъй като килимите в залата на "Раковски" не достигат за подготовката на националните отбори жени и девойки, предава фейсбук страницата на федерацията по художествена гимнастика.