Първият ни олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов има нужда от народно обединение, за да живее. Досущ като властелина в този спорт Мохамед Али (Касиус Клей), бургаският боец е в менгемето на болестта паркинсон. При това в тежка фаза и нуждата от скъпи медикаменти и животоспасяващо лечение е крещяща, пише uniconbg.

Пълно отърване от паркинсон няма, но има лечение с хапчета и възстановителни процедури, които могат да удължат живота за години напред. Независимо, че държавата изплаща пожизнена пенсия на олимпийските шампиони, сумата не е достатъчна да покрие разходите. В определени периоди от годината те надхвърлят сумарно олимпийската и нормалната пенсия - за възраст.

Той не е от хората, които се молят за помощ в труден момент. Апелът за съпричастност е от негови колеги, роднини и не на последно място - приятели. Сред тях са доста арменци от Бургас като малцина знаят може би, че негов откривател е известния боксьор от арменски произход Каприел Каприелян-Капчо. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Неотдавна Костадинов претърпя тежка операция на сърцето. Както се казва: спортът дава, но и взима в определена възраст.

На 16 януари легендата навърши 69 години. 

Животоспасяващият гонг вече е ударил. Сформира се Инициативен комитет в негова подкрепа, пише още uniconbg.

Костадинов печели златен медал от летните олимпийски игри в Мюнхен през 1972 г. в категория до 51 кг. На финала боксира с тежка травма на двете ръце. Четири пъти е носител на Купа „Странджа“. Той е един от малкото боксьори, които никога не са чупили носа си. Многократен републикански шампион с Черноморец и ЦСКА. Завършва ВИФ (НСА). Работи като треньор в СК Черноморец (Бургас) и в Ирак (1989–1990). Дълги години бе главен експерт в отдел „Спорт“ на община Бургас.

Награден с ордена „Народна република България“ I степен, Златен медал „1300 години България“. Почетен гражданин на Бургас от 2000 година насам. През 2012 г. е удостоен с орден „Стара планина“.