Мнозина руски фенове на хокея се оказаха неприятно изненадани, след като разбраха, че националният отбор по хокей на лед до 20 години не е станал световен шампион на завършилото вчера първенство в Чехия.

Запалянковците се оказаха заблудени от спортната телевизия „Матч ТВ“, която по време на финалната среща с Канада излъчваше запис от финала на световното първенство за младежи от 2011 година, когато „сборная“ бие с 5:3.

След края на предаването феновете започнаха да се радват и да коментират с възторг успеха на хокеистите. Футболният национал Дмитрий Тарасов също се подведе и направи гаф, честитейки титлата от своя профил в социалните мрежи. На същата уловка се хвана и депутатът Михаил Дегтярьов.

Всъщност Русия загуби от Канада на финала в неделя с 3:4, въпреки че в началото на третата част имаше аванс от 3:1. След това „кленовите листа“ вкараха три гола в рамките на седем минути и стигнаха до 18-ата титла в историята си от шампионатите до 20 години.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Голямата заблуда дойде от факта, че „Матч ТВ“ излъчваше всички мачове на „сборная“ от груповата фаза и четвъртфинала. Полуфиналът и финалът обаче бяха предавани по обществената телевизия „Первый канал“.

„Това не е първият подобен случай. Преди няколко години телевизионният канал „Спорт“ показа запис от успешни стартове на нашите биатлонистки. Това стана точно преди началото на новия сезон. След това трябваше да отида до Руския олимпийски комитет, а там всички се радват и поздравяват. Тогавашният президент на ОКР Леонид Тягачов едва не ми откъсна ръката от радост“, разказа известният спортен коментатор Дмитрий Губерниев.