Да победиш Русия в Москва в какъвто е да е спорт е постижение, но това, което правят българските грации е повод за възторг. За втора поредна година момичетата на Ина Ананиева стартират сезона с победа в многобоя в Гран при на Москва, оставяйки зад себе си домакините, пише Красивата страна на спорта.
 
Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова играха безупречно в двата дни от квалификациите за многобоя и след 17.700 за лентите днес получиха 17.750 за обръчите и бухалките. Сборът на отбора ни е 35.450 точки.

Русия събра 34.950 (17.700 на ленти и 17.350 на бухалки и обръчи), като представителките на домакините имаха изпускания и в двата дни. За да бъдем обективни обаче признаваме, че композицията им с обръчи и бухалки е не по-малко впечатляващата от нашата.

Бронзовото отличие остана за Япония – 34.550 точки. Много слабо днес играха момичетата от Израел и останаха четвърти с 33.750 точки.

В турнира не участват част от най-силните ансамбли – Испания, Италия, Беларус, Украйна и др.

"Отново победихме Русия на техен терен! Браво, момичета! Гордеем се с вас!", написаха от родната федерация по художествена гимнастика на страницата си във "Фейсбук".