Георги Божилов, Ромео Ангелов, Луиза-Мария Русинова и личният им треньор Георги Георгиев днес дадоха съвместна пресконференция в Пресклуб “България” в отговор на твърденията и изискванията на новия старши треньор на националния отбор по гребане Данаил Йорданов. Георгиев сподели, че се отнася с недоверие към Йорданов, с когото е работил една година, съобщава БТА.

Тримата състезатели и техният наставник показаха формуляра със задължителната заявка до Министерството на младежта и спорта. Те са поискали и са получили одобрение да проведат 45-дневен лагер в Турция. Конфликтът между Божилов, Ангелов, Русинова и техният треньор Георгиев от една страна и Данаил Йорданов от друга настъпи, след като миналата седмица националният селекционер заяви, че от днес отборът заминава за Яница, Гърция.

"В Гърция условията са неблагоприятни, хотелът е отдалечен на 6 км. Базата е много натоварена, тъй като се използва от 2 местни клуба, освен това треньорът може само да гледа отстрани да не се сблъскат лодките", поясни Георги Георгиев. Той уточни, че не е бил на място, но неговите възпитаници са отлично запознати.

"Освен всичко друго, в Турция излиза по-евтино – по 2730 лв на човек за целия престой, докато в Гърция разходите са 3300 лв. В крайна сметка федерацията е предложила компромис – ако групата на недоволните си намери микробус, централата ще плати горивото. Търсим чрез приятели и 90 процента е сигурно, че тази седмица ще пътуваме за Турция", казаха състезателите.