Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева постигна поредния успех. И този път той отново е свързан с грижите за националните отбори, които за втора поредна година ще бъдат на лагер в японския град Мураяма (15-29 юни). Лагерът бе договорен още миналата година и ще бъде всяка година до 2020-та, когато са олимпийските игри в Токио.

Днес Илиана Раева и Кацухико Ягучи (шеф на отдел “образование за цял живот”, както и отговорник за събитията, свързани с олимпийските игри в Токио през 2020 към общината на град Мураяма) подписаха договора за втория лагер.

На срещата присъстваше и кметът на град Мураяма г- н Такао Шифу, както и делегация от Япония, която наброяваше над 30 души.

Специален гост на събитието бе новият посланик на Япония за България - Негово Превъзходителство г-н Масато Ватанабе. На срещата присъстваха вицепрезидентът на федерацията Мария Петрова, както всички български състезателки, треньори, танцови педагози, хореографи, кинезитерапевти, медицицински щаб, които ще бъдат на лагера в Япония и се запознаха подробно с програмата и идеите на домакините за провеждането на втория подготвителен лагер.

През цялото време неотлъчно имаше екип на японската национална телевизия NHK, която продължава да прави филм за българския национален отбор, като тази част от филма ще е посветена на президента на БФХГ Илиана Раева, на ансамбъл-жени и ще има акцент върху капитана на ансамбъла Симона Дянкова, пише официалната страница на федерацията във Фейсбук.

Японските домакини почерпиха всички със специален зелен чай и страхотни миниатюрни японски сладки и направиха много красива традиционна японска чаена церемония като за скъпи гости.

Илиана Раева получи като подарък бутилка от най-известното и квалитетно японско саке, а двете с Мария Петрова получиха и традиционни японски чадъри.

На всички момичета бяха подарени много красиви японски ветрила и срещата завърши с обещания за още един незабравим лагер в страната на изгряващото слънце!