Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на гимнастичките ни в днешните финали на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Ансамбълът спечели титлата на три обръча и два чифта бухалки и зае четвърто място на пет топки. Катрин Тасева се класира на пето място на бухалки и шесто на обръч, а Боряна Калейн е шеста на лента.

"Великденски златен медал за българския ансамбъл! Отлична игра на българския ансамбъл на обръчи и бухалки на световната купа в Баку! Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс. Смели, силни, дръзки и до краен предел мотивирани! Много сме силни и можем много! Браво, момичета - за психиката, силата и класата, която показвате! На съчетанието с 5 топки днес допуснаха много груба грешка, включително и неточности при няколко важни елементи. Предстои ни още работа по това съчетание. Оценките им днес и на двете съчетания бяха безупречни!", коментира Раева за "Фейсбук" страницата на федерацията.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Катрин Тасева днес не беше на познатото ниво, но имаме достатъчно време до Световното през септември да бъде! Не случайно получава високи оценки с грешка, защото тя е прекрасен изпълнител на трудностите и има съчетания с много високи стойности. Необходимо е сериозна работа и промяна в темпото на игра, но Кати и Бранимира са наясно и съм сигурна, че този тежък за смяна стереотип на тренировки ще стане факт!

Боряна Калейн изигра много добра лента, с невероятно желание и концентрация, но допусна грешка на пируета си и спести някои по-сложни улавяния. С всяко състезание тя показва, че е готова и иска много да се състезава за медал! Тя може! Сега трябва здрава работа в залата! Нека ги печели септември!", добави Раева.

"Днешният прекрасен празник стана още по-прекрасен със спечеления златен медал в Баку и със заявката на Катрин и Боряна! Щастлива и много спокойна съм за близкото бъдеще! Браво, момичета!", заяви още Илиана Раева.