Треньорката на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева беше избрана за треньор № 1 за 2014 г.
 
В традиционната анкета на в. „Труд“ тя събра 169 точки. За първи път след 30 години жена печели наградата. През 1984 г. Приза взима Нешка Робева.
 
„За мен е изключителна чест, не можете да си представите какво изпитвам. Искам да благодаря на моя екип, искам да благодаря на президента на БФ художествена гимнастика Илиана Раева, тя е моят първи треньор и сигурно се гордее с мен, искам да благодаря на момичетата, на моето семейство. Догодина ни очаква една много тежка година“, заяви Ананиева.

ТОВА Е ИНА АНАНИЕВА
Ина Ананиева е родена на 21.10.1977 година. Най-голямото й постижение в кариерата като състезателка по художествена гимнастика е сребърен медал от световното първенство в Атина'1991 с ансамбъла на България на съчетание с пет ленти. Тя и е републиканска шампионка на България във всички възрасти.

Започва да работи като треньор преди 17 години в клуб "Илиана". През 2003 година става помощник треньор на националния ансамбъл за жени, а поста старши треньор поема през 2012 година след олимпийските игри в Лондон. Тази година тя изведе гимнастичките от ансамбъла до световната титла в многобоя и до сребърния медал на топки и ленти на шампионата на планетата в Измир (Турция) и до злато на бухалки и бронз на ленти и топки на европейското първенство в Баку (Азербайджан).