Италианката Федерика Бриньоне спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени в американския зимен център Килингтън. Италианката беше втора след първия манш с 54.08 секунди, но със страхотно каране във втория (57.25 секунди) стигна до успеха с общо време 1:51.33 минута. 

За 28-годишната Бриньоне това е първа победа за сезона и девета в кариерата й в стартовете от Световната купа. Втора, на 49 стотни от секундата, остана Рагнхилд Мовинкел (Норвегия), която водеше след първия манш. Трета се нареди Щефани Брунер (Австрия) с изоставане от 78 стотни. Носителката на Световната купа за миналия сезон Микаела Шифрин остана четвърта пред родна публика, на 99 стотни след победителката. 

В генералното класиране за СК за сезона води Микаела Шифрин с 210 точки, следвана от Федерика Бриньоне със 180 и Теса Уорли (Франция) със 145 точки.

В подреждането за малката световна купа в дисциплината води Бриньоне със 180 точки, а втора и трета са съответно Теса Уорли със 145 и Рагнхилд Мовинкел със 125 точки.

В неделя в Килингтън предстои слалом от Световната купа при жените.