„Чувствам се по-прекрасно от всякога. Наистина физически много добре, със съзнанието, че знам какво искам и какво да направя, така че чувствам прекрасно, Благодаря! Какво следва? Още няколко състезания, още по-големи планове, много, много мечти!" Това заяви в ефира на Нова тв българската лекоатлетка Ивет Лалова.

Ивет буквално отвя конкуренцията в Осака с нейните 22 секунди и 55 стотни на спринта на 200 метра. Този рекорд я изстрелва на олимпийските игри в Токио и на световното в Доха. „Това беше първото ми състезание за сезона. Имам късмета да  се състезавам в благополучни атмосферни условия. Знаете ние зависим от времето, вятъра. Когато бягаш на друг континент. Аз съм много щастлива, нов рекорд на норматива, за Олимпийски игри, по-добре нямаше как да бъде!"

Лалова ще е и единственият български лекоатлет с пет олимпиади. „Ще бъда единственият български лекоатлет с толкова. Ще има още време до Токио, имам квотата. Да сме живи и здрави, предстои още много работа. Моята цел не е просто да отида там, а да направя едно добро представяне. За да мога да заключа тези 5 олимпийски кръга", продължи разказа си тя.

А  през месец октомври на Ивет Лалова й предстои също много важно състезание. Става въпрос за световното първенство по лека атлетика. А на въпрос какво трябва да направи за него, тя отговори така: „От нас се иска да сме в най-добрата си форма. Предстои много работа, затова всеки мой старт е най-вече, за да покаже върху какво трябва да работя”.