Известният треньор по бокс и писател Палми Ранчев прикова вниманието в Барселона. Една от най-интересните фигури в бойните спортове у нас пробяга успешно полумаратона в испанския град - 21 километра, затвърждавайки максимата, че възрастта не е пречка, когато не спираш да поддържаш форма и водиш здравословен начин на живот. Палми обра овациите в каталунската столица, където го аплодираха за постижението му.

На 9 февруари Ранчев навърши 70 години, а дни след това си подари медал от престижното състезание в Барселона, в което участват маратонци и любители-бегачи от цял свят. 

Известният българин пробяга 21-те км за точно 2 часа, 21 минути и 55 секунди. Палми Ранчев остави след себе си далеч по-млади от него участници, а на финала заслужено обра овациите и всички го аплодираха. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Включително и дъщеря му Aдриана финишира след него. От известно време боксовият треньор живее при нея в Барселона. Продължава да е близо и до любимия си спорт, като води тренировки в един от аматьорските клубове в каталунската столица. 

Негови приближени разказаха пред БЛИЦ, че макар и вече на 70 години, Палми Ранчев продължавал да поддържа форма. Обичал денят му да започва с крос, като в някои от дните пробягвал повече от 10 километра. Планирал да участва и в други маратони в бъдеще.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ