Олимпийският шампион в колоезденето по часовник Фабиан Канселара ще се присъедини към седемкратния шампион от Тур дьо Франс, Ланс Армстронг, на старта на предстоящото издание на колоездачната обиколка на Италия - Джирото.

Стартовата линия през 2009 г. е една от най-именитите в събитието до сега. Освен Армстронг и Канселара, на старта ще застанат и предишни победители в обиколката. Иван Басо се завръща след две-годишно допинг наказание, а Дамиано Кунего и Данило ди Лука също ще се борят за розовата фланелка. Не на последно място в обиколката на Италия ще се включи и последният победител в Тур дьо Франс - испанецът Карлос Састре.

Единствено победителят във Тура на Франция през 2007 г. и носителят на титлатата от Испанската Вуелта през 2008г. Алберто Контадор няма да участва в съревнованието, а ще заложи на по-сериозна подготовка за Тур дьо Франс.

Канселара е едно от най-големите имена в колоезденето по-часовни и спечели тазгодишното издание на Милан-Сан Ремо. Джирото ще се проведе от 9 до 31 май 2009г./БЛИЦ