Уникален карък преследваше капитанът на Цар Симеон 1898 Пламен Димов по време на силния международен турнир по колоездене на шосе "Баня Лука - Белград Класик", от категория 1.2.

27-годишният пловдивски колоездач спука на два пъти гума по време на 180-километровия пробег от Босна и Херцеговина до сръбската столица Белград. Малшансът принуди Пецата на два пъти да изостава от основната група, за да смени спуканата гума. Въпреки това обаче асът на педалите намираше сили да застигне и завърши с основната група.

Другите четирима състезатели на Цар Симеон 1898 - сръбски национални бегачи Драган Спасич, Александър Дукич, Горан Шмелцерович и Игор Пайович, също финишираха с основната група. Турнирът "Баня Лука - Белград Класик" бе включен в местната верига "Делта Тур" и бе валиден за сръбската лига по колоездене.

В последния трети състезателен ден - на общия старт в Белград, Горан Шмелцерович завърши седми. Шмелц заедно с група от общо 8 състезатели се откъсна на 20 километра преди финала и във финалния спринт бе определен крайният победител. Така първи стана състезаващият се отскоро за КК Бургас и добре познат от 58-мата международна колоездачна обиколката на България латвиец Нормундс Ласис.

"Като цяло не съм доволен от представянето на отбора на турнира "Баня Лука - Белград Класик", където момчетата се представиха под възможностите си. Жалко, че Пламен спука два пъти гуми, това го извади от ритъм и разстрои печелившата тактика, която бе решил да приложи в този пробег. Той се намира в много добра спортна форма и беше тръгнал да печели това състезание, което между другото, бе на много високо ниво", коментира главният треньор на Цар Симеон 1898 Петър Павлов. /БЛИЦ