Второ място на международния турнир в Гякова заеха хандбалистките на Етър-64. Веднага след спечелването на Купата на България те отпътуваха за Косово, където участваха в надпревара с общо четири отбора от Косово, Черна гора и България. В първия ден бяха полуфиналите, като етърки срещнаха местния Истогу и се наложиха с 25:22. За Косово не пътуваха опитните Силвана Савич, Деница Иванова и Соня Богданова, които получиха почивка.

На финала възпитаничките на треньорката Йонка Генчева спориха за купата с домакините от Шкипонджа и отстъпиха с 29:23 (13:13). В този мач етърки бяха и без капитана си Даниела Коцева. Те поведоха с 4 гола, а почивката дойде при 13:13. Мачът бе равностоен до 40-ата минута при 17:17, когато от някои отсъждания стана ясно, че домакините ще спечелят финала, а етърки доиграха мача само с девойките.

Десислава Николова получи купата за най-добър вратар, а Етър-64 взе плакет за второто място.

Съставът на Етър-64: Николова, Динева 2, Симеонова 4, Караманлиева 3, Кръстева 2, Йорданова 3, Петрова 8 (Стефанова, Димитрова 1, Маринова).

„Силен турнир, в който участвахме без няколко основни състезателки. Целта бе да играят всички, основно разчитах на девойките. Играха силно и сме доволни. Грефикът ни е сгъстен, прибираме се във В. Търново, а в събота от 14 ч. приемаме Шумен-98 за първенство“, коментира треньорката Йонка Генчева.