Съперниците на България в Европейската квалификация по хандбал за девойки до 19 години пристигнаха притеснени в София. Отборите на Словения и Хърватия кацнаха с един и същи полет от Белград като веднага след това с автобуси се отправиха към Габрово. По-късно тази вечер ще си проведат и тренировките им в зала „Орловец“.

И двата състава дойдоха в отлично настроение като пред журналистите наставника на хърватките Бранко Шебек заяви: „Очакват ни много трудни мачове. Словенките ги познаваме, но българките – не и не смея да правя никакви прогнози. Ние сме добре подготвени и отиваме в Габрово, за да спечелим квалификацията и да играем на Европейското това лято“, заяви Шебек. От своя страна наставникът на Словения Боян Воглер сподели, че познава единствено Елизабет Оморегие, която играе в местното първенство, в екипа на „Крим“.

„Съдейки по качествата на Елизабет съм притеснен от мача с България утре. Страната ви има традиции в женски хандбал и, доколкото съм информиран, сега отново тръгвате нагоре. Това е добре за вас, но не и за нас, защото ни очакват два много сериозни мача, които трябва да спечелим, за да отидем на Европейските финали. Идваме с най- доброто като радващото е, че нямаме здравословни проблеми, въпреки тежките мачове в шампионата и различните турнири, в които участват нашите състезателки“, сподели Утре от 18:00 часа България излиза срещу Словения. В събота е двубоят между Словения и Хърватия, също от 18:00 часа, а в неделя (19 април) от 12:00 часа е мачаът България – Хърватия. Всички срещи ще се играят в зала „Орловец“ в гр. Габрово.