Ще участва ли в крайна сметка Северна Корея на зимната олимпиада в южнокорейския град Пьончан? Отговор на този въпрос даде не кой да е, а севернокорейският диктатор Ким-Чен Ун. В новогодишното си обръщение към нацията той намекна, че комунистическата страна може да прати свои спортисти на Игрите.

Припомняме, че перманентното напрежение между Северна и Южна Корея, властващо от създаването им през 1948 година досега, нарасна в последните месеци.

"Готови сме да вземем нужните мерки и да изпратим наша делегация. Зимната олимпиада е добър случай да покажем на света благородството на корейския народ. 2018 година е забележителна за корейците. Северна празнува своята 70-годишнина като държава, а Южна е домакин на олимпиада", каза внукът на Ким Ир Сен и син на предишния лидер на страната Ким Чен Ир.

Цяла Северна Корея тръпне в очакване за рождения ден на партийния лидер, който е на 8 януари. Тогава Ким-Чен Ун ще навърши 35 години. Светът обаче тръпне в друго очакване  - по всичко личи, че двете страни са на път да затоплят отношенията си...